Preberací protokol pre autoservis (PDF)

Preberací protokol pre autoservis (PDF)

Pridané: 12.08.2020 | facebook | LinkedIn |

Okrem cenovej ponuky a zákazkového listu je veľmi dôležité so zákazníkom podpísať ešte aj preberací protokol. Ak sa aj vám zdá preberací protokol ako krok navyše, pokračujte v čítaní článku. Vysvetlíme vám, čo je to preberací protokol a prečo by ste ho mali používať.

Čo je to preberací protokol?

Preberací protokol pre autoservis slúži na prebratie vozidla od zákazníka. Upresňuje stav vozidla, potrebné úkony a chráni tak obe strany - zákazníka aj váš autoservis. Práve preto by ste mali používať preberací protokol aj vo vašom autoservise.

Ako má vyzerať preberací protokol pre autoservis?

V preberacom protokole by mali byť špecifikované všetky náležitosti, ktoré musí autoservis poskytnúť spotrebiteľovi ešte pred odovzdaním vozidla do opravy. Preberací protokol by mal mať zapracované aj poučenie pre spotrebiteľa čo sa stane, ak si neprevezme opravený automobil v dohodnutom termíne.

Preberací protokol je vlastne ako zmluva, a preto by ste ho mali používať vo vašom autoservise. Budete tak chrániť záujmy svoje aj vášho zákazníka. Dolu pod článkom si tento dokument môžete stiahnuť.